Üniforma ve Botlar İçin Üretim Koşulları

askeri-bot

Askeri malzemelerin en önemli parçalarından olan askeri botlar, üretimi en kaliteli olması gereken ürünlerden de bir tanesidir. Çoğu firmanın kalitesiz malzeme kullandığı, maalesef günümüzde bilinen bir gerçektir. Peki iyi bir askeri bot üretimi nasıl olmalıdır, bu konuda sizlere bazı bilgiler vermek istiyoruz.

Askeri Malzemeler ve Aksesuarlar, Üretim Özellikleri

Raff Military Textile ’ın üretmiş olduğu askeri malzemeler, genel olarak üniformalar olarak bilinse de aslında askeri alanda tüm ürünleri üretmektedir. Buna askeri botlar da dahildir. Aynı zamanda yalnızca askeriye için bot üretmekle kalmayıp polis botu ve tören ayakkabılarının da üretimini yapmaktadır. Bu ürünlerin üretimini yaparken dikkat ettiği bazı yönetmelikler mevcuttur. Bu nedenle tüm müşterilerine en dayanıklı askeri malzeme ve askeri botları sunmaktadır. Ürettiği her ürün uzun yıllar boyunca kullanılmaktadır. Örneğin üniforma üretimi yaparken kullanacağı malzemenin sağlamlığına ve sağlık açısından olumsuz bir durum ortaya çıkarmayacağına oldukça dikkat etmektedir. Tüm bu prensipleri, tüm ürünlerinde istikrarlı bir şekilde göstermektedir.

Askeri Bot Üretim Özellikleri Nelerdir?

Askeri botlar genel olarak kış aylarında daha sık kullanılan ve ayakların sıcaklığını koruması açısından oldukça önemli olan ürünlerdir. Normal botlara oranla daha farklı olarak üretilen askeri botların, dayanıklılığı sürekli olarak test edilmektedir. Koşma, atlama durumlarında aşınma yapmamasına özellikle taban yapısının bozulmamasına özen gösterilmektedir. Dayanıklı olan bu botların aynı zamanda su geçirmez ve kaymayan bir tabana sahip olması gerekmektedir. Ayak sağlığı açısından ise anti -bakteriyel malzemeler ile üretilmelidir. Mevsimsel olarak üretildiğinden dolayı yazında kullanılabileceğinden, ayakları terletmeyen bir yapıda olması da sağlanmalıdır.

Raff Military Textile ‘ın ürettiği askeri botların tamamı bu saydığımız özelliklere uygun olmaktadır. Genellikle 37 ile 47 numara aralığında, hem kadınlara hem de erkeklere yönelik üretilerek satışa sunulmaktadır. Malzeme cinsi olarak ise inek derisi, poliüteran, termo taban veya plastik orta taban gibi sağlıklı malzemelerden yararlanılmaktadır. Botların diğer bir özelliği ise solma göstermeyen renkleridir. Tek renkte üretilebildiği gibi üniformalara uygunluk için kamuflaj desenler de de üretilmektedir.

Diğer Askeri Malzemeler ve Aksesuarlar

Askeri malzemelerde botlar kadar önem taşıyan bir başka ürünler ise askeri şapka ve palaskalardır. Üniformaların üzerinde kullanılan bu ürünlerinde kalitesinin önemli olduğunu söylemeye gerek yoktur diye düşünüyoruz. Raff Militay Textile aynı prosedürleri bu ürünlerde de uygulayarak oldukça beğeni toplamakta ve talep görmektedir. Askeri şapkalar, güneşten korumada önemli olduğu gibi soğuk bölgelerde yağan kar ve yağmurdan da korumalıdır. Sağlam ve başı üşütmeyen bir yapıya sahip olmalıdır. Bu nedenle mutlaka iki kat kumaş kullanılarak üretilmeli, aşınma ve yırtılma oranları ise en az seviyede olmalıdır. Kışın kullanılan diğer bir malzeme olan asker çadırları ise su geçirmez yapıda ve yalıtkan malzemelerle üretilen ürünlerdir. Yine çok fazla talep gören bu ürünler, dayanıklı ve sağlıklı malzemelerle üretilmektedir. Asker çadırlarının kapasitesi ise  5- 10 – 50- 100 hatta 500 kişiye kadar ulaşmaktadır. Bütün bu askeri malzemeleri detaylı şekilde görmek için ” ürünler ” kategorimizi ziyaret edebilirsiniz.